Niezbędne urządzenia w wyposażeniu każdej restauracji

W każdej restauracji znajdują się sprzęty niezbędne do wykonywania pracy. Są to nie tylko lodówki i kuchenki gazowe, ale także inne sprzęty, typu zmywarki i blendery. O czym należy pamiętać kupując takie sprzęty?

Zmywarki gastronomiczne

Wybierając zmywarkę do restauracji trzeba zwrócić uwagę na kilka kwestii. Zmywarka powinna być łatwa w obsłudze i dobra jakościowo, a także pojemna. Na stronie classeq.pl znajdziemy ciekawe oferty zmywarek, wraz z dodatkowymi udogodnieniami. Można tutaj skorzystać z pomocy montera, który przeprowadzi także cykliczną konserwację sprzętu. Każde urządzenie jest poddawane testom, aby osiągnąć jak najlepsze rezultaty mycia. Pracownicy firmy bez problemu podłączą zmywarkę z użyciem niezbędnych elementów. Po podłączeniu, serwisanci wykonują pierwsze włączenie zmywarki, pozwalające sprawdzić parametry (np. jakość wody). Ponadto, zostaje ustawione najlepsze dozowanie płynów, co pozwoli na większą optymalność. Na koniec fachowiec przedstawi instrukcję obsługi i wszystkie funkcje. Zaprezentuje także, jak czyścić sprzęt i co jaki czas poddawać konserwacji. W przypadku awarii, technicy przyjadą na miejsce i sprawnie wymienią zepsuty element. Zmywarki gastronomiczne są niezwykle potrzebne w restauracji, dlatego trzeba wybrać dobry jakościowo sprzęt, który posłuży przez długie lata.

Blender gastronomiczny

Sklep internetowy mixtec.pl jest producentem profesjonalnych blenderów gastronomicznych i barmańskich. Blender gastronomiczny to niezbędne urządzenie w każdej kuchni, zwłaszcza w restauracyjnej. Pozwala łatwo i szybko przygotować różne dania – zupy, sosy, dipy, kremy do ciast i deserów, koktajle itp. Można wybrać mikser ręczny, przeznaczony do pracy w barach i restauracjach, spełniający oczekiwania barmana i kucharza. Blendery posiadają różne parametry robocze, różne wielkości i stałą lub zmienną prędkość. Istotnym czynnikiem przy wyborze blendera jest jego moc – od niej zależy, co będzie można rozdrobnić. Inne urządzenie wybierzmy do robienia drinków, inne do kuchni. Blender gastronomiczny ma nieco mniejszą moc niż stacjonarny. Może się okazać, że oba rodzaje będą potrzebne. Ważnym aspektem jest także rodzaj zasilania – przewodowy lub bezprzewodowy. Ten drugi jest bardziej wygodny. Warto także zwrócić uwagę na maksymalny czas pracy blendera – w restauracji należy wybrać blender do pracy ciągłej.

Zmywarki gastronomiczne i blendery to sprzęty, których nie może zabraknąć w restauracyjnej kuchni. Te urządzenia znacznie ułatwiają pracę, dlatego warto zainwestować w dobrą jakość i sprawdzoną markę.