Jak najlepiej przygotować się do rozpoczęcia sezonu w branży gastronomicznej?

Jak odpowiednio przygotować się do rozpoczęcia sezonu w branży gastronomicznej? Z pewnością warto zadbać o niezbędne elementy wyposażenia. A do tych zaliczamy nie tylko najpotrzebniejsze rzeczy, ale też te mniejsze, o których często nie pamiętamy, a które warto mieć. A wśród nich znajduje się maszyna do lodu.

Kostkarka gastronomiczna – produkt firmy Ice-O-Matic

Trudno wyobrazić sobie udaną imprezę letnią bez lodu, który jest niełączny w branży gastronomicznej. Każdy chce by był on wysokiej jakości, a lód jaki oferuje nowoczesna kostkarka daje taką możliwość. Jest to lód w kostkach, znajdujący się w antybakteryjnych zbiornikach, co przekłada się na jego jakość oraz bezpieczeństwo. Tego typu produkt można znaleźć wśród oferty firmy Ice-O-Matic (https://iceomatic.pl/).
Nowoczesne kostkarki posiadają duże zbiorniki w swoich klasach, co sprawia, że uznaje się je za renomowane produkty. Nie trzeba przetrzymywać lodu w zamrażalce.
Kolejną zaletą jest fakt, że z kostkarek mogą korzystać także osoby, które mają wysoko umiejscowiony odpływ wody. Maszyny posiadają, bowiem system pomp, które mogą transportować wodę nawet na wysokość 4,5 m.

Zalety innowacyjnych kostkarek Ice-O-Matic

Do jednych z ważnych zalet nowoczesnej kostkarki zalicza się oszczędność. Są to urządzenia, które pobierają znacznie mniej energii i wody w odróżnieniu od podstawowych urządzeń. Posiadają klasę energetyczną EnergyStar. Są ponadto ekonomiczne, a codzienne użytkowanie kostkarki do lodu nie jest drogie. Można zaoszczędzić także na konserwacji.
Kostkarki posiadają specjalny system, który powoduje, że konstrukcja zbiorników zmniejsza do minimum degradację lodu. To istotna kwestia, ponieważ pozostawienie lodu w zamkniętym pojemniku na długi czas powoduje, że zmniejsza się jego ilość nawet o ok. 15% do 23%, na co ma wpływ temperatura otoczenia.
Do innych, ważnych zalet jakie posiada produkt, należy zaliczyć innowacyjny system przyspieszający cykl produkcji lodu. Już po tym jak lód wytworzy się w matrycy – pracuje specjalne długo, które usuwa taflę lodu.

Ile można zaoszczędzić z nowoczesną kostkarką?

Zakup nowoczesnej kostkarki pozwala na oszczędności w zakresie od 35 do 700 zł. rocznie. Samodzielnie odkarmienia się i oczyszcza sprzęt, co również ma znaczenie w kwestiach ekonomicznych. Brak konieczności zamawiania serwisu pozwala także na oszczędność, jednocześnie cieszą się sprzętem wysokiej jakości, który sprawdza się na co dzień, jest nieskomplikowany w obsłudze, a w sezonie letnim, na potrzeby gastronomiczne, jest niezbędny.